Rodiče omlouvají děti z výuky LGBT+, fyziky, zeměpisu, dějepisu jazyků

Začátek nového školního roku přinesl nejen typické návaly úkolů, stresující testy a nezbytné rodičovské schůzky, ale také jedno velmi kuriózní překvapení – záplavu omluvenek, které se nesou na vlně zcela nového trendu. A to nejde o běžné omluvy kvůli chřipce nebo zlomenému kotníku. Ne, rodiče tentokrát sepsali vlastní "diagnózy" školní neúčasti, které mají k biologickým faktům asi tak blízko, jako Praha k rovníku.

Rodiče, inspirováni nejrůznějšími spolky, se rozhodli, že jejich děti již nebudou muset trpět v hodinách, kde se vyučuje... cokoliv, co zní moderně, vědecky nebo, nedej bože, jako by to patřilo do 21. století.

„Genderové bludy? Vraťte nám naši pravěkou biologii!“

První na ráně jsou hodiny občanské výchovy a biologie. Jak uvádí Spolek pro rodinu, „genderismus a LGBT+ propaganda“ se prý vkradly do škol jako nějaká zákeřná epidemie, která ohrožuje děti. "Omluvte mé dítě z hodin, kde se mluví o genderové ideologii. A místo toho ať se učí, jak rozeznat samce od samice na pět metrů a udržet si tradiční rodové linie," píše jeden z rodičů v textu šablonové omluvenky, kterou Spolek pro rodinu nabízí na svých stránkách. Rodiče tedy nejenže zachraňují své děti před „propagandou“, ale ještě je posílají na alternativní výuku. Možná hodiny domácích prací, kde se místo diskusí o rovnosti pohlaví pletou svetry podle starodávného vzoru „děda a babka.“

Zeměplacka útočí: „Dejte dětem kladívko a dřívka“

Ale pozor! Není to jen ideologie, co teď ze škol mizí. Spolek za plochou zemi zvedá hlas proti ničivým školním osnovám zeměpisu a fyziky. Jak může někdo učit děti, že Země je kulatá? "Pokud má vaše škola tu drzost stále učit smyšlenky o kulaté Zemi a gravitaci, naše děti se toho neúčastní," píše spolek s plnou vážností. Namísto fyzikálních zákonů radí rodičům, aby dětem dali kladívko a hřebíky, protože „to je to jediné, co v životě potřebují.“ Kdo by chtěl pochopit zákony pohybu, když může zatloukat hřebíky, že?

Dějiny podle Ruska? „Učte pravdu, nebo radši nic!“

Další skupina se rozhodla, že dějepis a angličtina jsou čistě ztrátou času, a to zejména pokud se učí podle „pokřivených západních osnov“. Spolek pro podporu ruského fašismu jde ještě dál a žádá školu, aby jejich děti učila výhradně ruštinu nebo vůbec. „Pokud se neučí rusky, co se vlastně učí?“ ptají se rozhořčeně. Očividně v tomto případě angličtina nestojí ani za svačinu – dítě raději pošlete do jídelny, ať se tam zabaví.

Z herny rovnou do života: Nový školní plán?

Tento fenomén neunikl pozornosti ani České školní inspekce, která s obavami sleduje, jak se laviny omluvenek řítí do škol po celé republice. Počet dětí, které jsou z různých důvodů omluveny z výuky, roste rychleji než ceny v kantýně. Na některých školách už vážně přemýšlejí, že místo klasické výuky otevřou zábavní herny, aby se děti měly kde „vzdělávat“ s pomocí kladívek, hřebíků a svačin.

Odborníci na vzdělávání nyní zvažují, zda by nebylo efektivnější proměnit školy v kreativní workshopy na výrobu prkýnek nebo možná v kluby pro tradiční rodinné hodnoty. Co bude dál? Omluvenka z matematiky kvůli „toxickému počítání“? Možná přijde doba, kdy se děti budou učit jen podle toho, co doma rodiče uslyší na YouTube.

Jedno je jisté – tradiční školství dostává pořádně zabrat. A zatímco učitelé se ptají, jak dál, děti zatím doma pracují na svých dřevěných projektech.

Jedna paní doporučuje také přečíst:

Praha se uchází o pořádání olympiády 2032: Vltavou budou plout šlapadla, českou kulturu představí Troška a Ortel

Richard Krejčo pod palbou kritiky: Pomáhá si umělou inteligencí?

Jsem starý, ale zatraceně bystrý, prohlásil Joe Biden, který vzpomíná na Napoleona


Jedna paní povídala:
Autentický, nezávislý, alternativní, neovlivnitelný, inovativní, moderní, transparentní, epistemologický, esoterický, parrhesiastický, heterodoxní, apodiktický, i synektický portál, který rozkrývá aktuální zprávy, kauzy, aféry a drby z české i zahraniční politiky, z kultury i sportu. Není aféra, která by byla pro ni tabu. Není téma, kterému by nerozuměla. Není kauza, do které by se bála strčit nos. Jedna paní je váš zaručený zdroj neověřených zpráv, kterým opravdu můžete věřit (ale nemusíte).

Aktuality z oblasti kultury a umění: