SPD přitvrdila: Tomio Okamura přiváží migranty, aby měli voliči koho se bát

Včera večer se v centru Prahy odehrál nečekaný a šokující moment, který by mohl navždy změnit politickou scénu v České republice. Předseda hnutí SPD Tomio Okamura, známý svou neutuchající touhou po šíření strachu, představil nový a, dle jeho slov, „inovativní“ plán, jak přimět české voliče ke strachu a loajalitě.

V rámci svého pravidelného nedělního setkání s médii v Malostranské kavárně, kde si pravidelně dává kapučíno s extra dávkou paranoie, Okamura oznámil, že jeho strana začala ve velkém organizovat dovoz migrantů z Afriky. Tito migranti jsou poté „strategicky“ vypouštěni do ulic českých měst, samozřejmě s noži v rukou, aby co nejlépe naplnili představy, které si SPD v lidech dlouhá léta pečlivě buduje.

„Je to jediný logický krok,“ vysvětloval Okamura s typickým úsměvem na rtech, zatímco jeho stoupenci nadšeně tleskali a vybírali si, kterou konspirační teorii si dají k obědu. „Skoro patnáct let žijeme z toho, že strašíme lidi uprchlíky. Jenže někteří lidé si začínají všímat, že se nic neděje. Nějaký ten transparent, falešné fotky a výkřiky o hrozící apokalypse už nestačí. Tak jsme museli ukázat, že opravdu existují a představují riziko.“

Podle našich informací však vše nezačalo tak hladce, jak si to Okamura představoval. První dodávka migrantů se totiž nedopatřením ztratila v systému pražské MHD a místo do centra byla omylem vysazena na konečné stanici metra v Letňanech, kde se okamžitě spřátelili s místními skejťáky. Ti jim nabídli ubytování v opuštěné garáži a společné lekce češtiny, což SPD zrovna neplánovala.

Další skupina pak, podle svědků, po příjezdu na Václavské náměstí začala rozdávat letáky s nápisem „Zastavme nenávist – všichni jsme lidé“. Tomio Okamura si prý při tomto zjištění poprvé za svou kariéru ukousl nehty až do krve.

Zastánci SPD však nevidí problém. „Je to v pořádku, první palačinka se vždycky rozpadne,“ komentoval situaci Okamurův věrný kolega, zatímco dodával, že „to hlavní je, že teď už nikdo nepochybuje o tom, že uprchlíci existují.“

Zatímco někteří analytici tuto strategii označují za „poslední zoufalý pokus přitáhnout pozornost“, jiní tvrdí, že jde o krok, který by mohl zcela redefinovat pojetí politického marketingu. „Je to něco mezi reality show a sociálním experimentem, který nečekal ani George Orwell,“ poznamenal jeden z nich.

Hnutí SPD se tímto krokem snaží vzkřísit svou upadající popularitu, která po zavedení plánu na „výstavbu plotu kolem každé české vesnice“ dosáhla nových minim. Pro příští volby plánují Okamura a jeho tým nové kroky, včetně otevření první české „Školy strachu“ a distribuce plynových masek s logem SPD.

Jak na to zareaguje veřejnost a jestli se nový plán osvědčí, ukáže až čas. Jedno je však jisté – s SPD se nudit nebudeme.

Jedna paní doporučuje také přečíst:

Richard Krejčo pod palbou kritiky: Pomáhá si umělou inteligencí?

Praha se uchází o pořádání olympiády 2032: Vltavou budou plout šlapadla, českou kulturu představí Troška a Ortel

Lukáš Pavlásek šokuje! Napsal erotickou knihu pro děti – bouře odporu mezi odborníky!


Jedna paní povídala:
Autentický, nezávislý, alternativní, neovlivnitelný, inovativní, moderní, transparentní, epistemologický, esoterický, parrhesiastický, heterodoxní, apodiktický, i synektický portál, který rozkrývá aktuální zprávy, kauzy, aféry a drby z české i zahraniční politiky, z kultury i sportu. Není aféra, která by byla pro ni tabu. Není téma, kterému by nerozuměla. Není kauza, do které by se bála strčit nos. Jedna paní je váš zaručený zdroj neověřených zpráv, kterým opravdu můžete věřit (ale nemusíte).

Aktuality z oblasti kultury a umění: