PR: Nejlepší detektivní povídky roku 2023

 Největší databáze detektivních příběhů – magazín České Detektivky – zveřejnil vítěze své první ankety o nejlepší detektivní povídku za uplynulý rok. Jedná se čtenářskou anketu o nejlepší publikovanou povídku v rámci magazínu za celý rok 2023.

V průběhu roku vyšlo v magazínu České detektivky přes 30 skvělých příběhů od nejlepších českých autorů. Ze všech publikovaných nominovali v průběhu roku čtenáři ty nejlepší do velkého finále. 8 nejlepších příběhů čtenáři jednotlivě bodovali podle svého uvážení a podle toho, jak je příběh oslovil. Nešlo tedy o subjektivní hlasy malé skupinky porotců, ale emotivní vliv na více než 20 čtenářů detektivního žánru. Z průměru bodů následně vzešli vítězové.

1. místo: Veronika Fiedlerová: Noc na Liščí skále

Veronika Fiedlerová je převážně hororová autorka, která má na svém kontě dva romány a řadu povídek. I vítězná povídka Noc na Liščí skále má prvky duchařského hororu.

2. místo: Martin Štefko: Nejezdi tím vlakem

Martin Štefko je spisovatel a také majitel nakladatelství Golden Dog, které se zaměřuje na horrové příběhy. Nejezdi tím vlakem je příběh novináře pátrajícího na vlastní pěst v případech, kde policie dosud netuší spojitosti.

3. místo: Lukáš Hrdlička: Předivo zla

Lukáš Hrdlička pravidelně publikuje detektivní povídky ve sbornících Nejlepší detektivní povídky roku a Jedním dechem. Dvě jeho detektivní povídky se staly námětem pro díly seriálu Policie Modrava. Povídka Předivo zla ukazuje jak tenká je hranice mezi spravedlností a pomstou.

Pokud patříte mezi čtenáře detektivních příběhů, doporučujeme magazín České Detektivky více prozkoumat. Již nyní je k okamžitému čtení uveřejněno více než 40 skvělých povídek nejlepších českých autorů. A k tomu jsou publikované jedinečné rozhovory, hry s odrýváním zločinů a další skvělé bonusy. Za cenu jedné kávy tak získáte přístup k největší databázi nejznámějších českých spisovatelů a spisovatelek.

Jedna paní doporučuje také přečíst:

Richard Krejčo pod palbou kritiky: Pomáhá si umělou inteligencí?

Praha se uchází o pořádání olympiády 2032: Vltavou budou plout šlapadla, českou kulturu představí Troška a Ortel

Lukáš Pavlásek šokuje! Napsal erotickou knihu pro děti – bouře odporu mezi odborníky!


Jedna paní povídala:
Autentický, nezávislý, alternativní, neovlivnitelný, inovativní, moderní, transparentní, epistemologický, esoterický, parrhesiastický, heterodoxní, apodiktický, i synektický portál, který rozkrývá aktuální zprávy, kauzy, aféry a drby z české i zahraniční politiky, z kultury i sportu. Není aféra, která by byla pro ni tabu. Není téma, kterému by nerozuměla. Není kauza, do které by se bála strčit nos. Jedna paní je váš zaručený zdroj neověřených zpráv, kterým opravdu můžete věřit (ale nemusíte).

Aktuality z oblasti kultury a umění: