Policie rozkryla gang s devíti kilogramy drog. Oslavila to mejdanem. Gang utekl – a drogy zmizely!

V malé obci Tichočiny, kde se obvykle nic moc neděje, se odehrála událost, která by se mohla stát námětem na filmový trhák. Místní policejní oddělení se postaralo o novinku roku – rozkrylo gang, který měl na svědomí distribuci devíti kilogramů drog. Radost nad úspěchem však neměla dlouhého trvání, a celý příběh se brzy proměnil ve frašku, kterou si obyvatelé Tichočin budou ještě dlouho vyprávět u piva.

Úspěch, jaký svět neviděl

Vše začalo zcela nevinně. Policisté obdrželi anonymní tip, že v místním kurníku se neděje jen běžné snášení vajec, ale také snášení drog. "Udělal jsem si naděje, že tam najdeme alespoň několik balíčků marihuany," přiznal se nám s úsměvem policejní mluvčí, seržant Bohoušek Trable. "Ale když jsme místo vajec našli devět kilogramů různých drog, byli jsme v šoku. To bylo jako najít velikonočního zajíčka s pytlem perníku."

Celý policejní sbor byl tak překvapený svým úspěchem, že neváhal a hned uspořádal oslavu. "Měli jsme tam všechno. Pivo, klobásy, dokonce i karaoke! No a když máte devět kilo drog, tak proč to nepřitáhnout na párty, že?" prozradil jeden z policistů, který si přál zůstat v anonymitě, ale nakonec se nám omylem podepsal.

Mejdan století

Bohužel, během oslavy se stalo něco nečekaného. Gangsteři, kteří byli zatčeni, se zřejmě inspirovali Houdinim a během policistické rozjařenosti z oslavy unikli. "Byli jsme zaneprázdněni zpěvem a tancem. Kdo by to byl řekl, že gangy dokážou otevřít želízka pouhou myšlenkou?!" vyjádřil se další z policejních účastníků oslavy.

Ale to ještě není všechno. Během jejich úniku z policejní stanice se ztratily i všechny drogy. Policie to nejprve přičítala mimozemšťanům nebo zlému kouzlu. "Přemýšleli jsme, jestli jsme náhodou nepřekročili hranice reality a nevstoupili do nějakého paralelního vesmíru, kde drogy prostě zmizí," spekuloval seržant Trable.

Vyšetřování je na začátku

Nyní se však musí vyšetřovat nejen to, kam gang utekl, ale také kam zmizely ty drogy. "Začínáme u karaoke mikrofonu, který se nám zdál trochu podezřelý. Možná to byla past," říká Trable, který však dodává, že stop je zatím málo.

A co se stane, když se gang neobjeví a drogy se nevrátí? "Máme přece fotografie, takže můžeme dokázat, že jsme drogy skutečně měli. Jen doufáme, že nám to soud uvěří," dodává s mírně nervózním úsměvem seržant Trable.

Závěr? Zmatek!

Obyvatelé Tichočin jsou nyní rozděleni do dvou táborů. Jedni tvrdí, že místní policie si zaslouží medaili za kreativitu, druzí volají po jejich rezignaci a žádají přísnější bezpečnostní opatření. Místní starosta situaci shrnul slovy: "Máme tady víc než dost šašků, ale bohužel málo klaunů, kteří by je dokázali pobavit."

V tuto chvíli je tedy jasné jen jedno: v Tichočinách se zřejmě ještě dlouho nebude řešit nic jiného než zmizelé drogy a nezapomenutelná policejní party, která se, bohužel, vymkla kontrole. Jak se říká: "Když už něco děláš, dělej to pořádně. A pokud nevíš jak, radši to nedělej vůbec."

Jedna paní doporučuje také přečíst:

Richard Krejčo pod palbou kritiky: Pomáhá si umělou inteligencí?

Praha se uchází o pořádání olympiády 2032: Vltavou budou plout šlapadla, českou kulturu představí Troška a Ortel

Lukáš Pavlásek šokuje! Napsal erotickou knihu pro děti – bouře odporu mezi odborníky!


Jedna paní povídala:
Autentický, nezávislý, alternativní, neovlivnitelný, inovativní, moderní, transparentní, epistemologický, esoterický, parrhesiastický, heterodoxní, apodiktický, i synektický portál, který rozkrývá aktuální zprávy, kauzy, aféry a drby z české i zahraniční politiky, z kultury i sportu. Není aféra, která by byla pro ni tabu. Není téma, kterému by nerozuměla. Není kauza, do které by se bála strčit nos. Jedna paní je váš zaručený zdroj neověřených zpráv, kterým opravdu můžete věřit (ale nemusíte).

Aktuality z oblasti kultury a umění: