Velký výprodej státu: Omylem na prodej i Pražský hrad!

V šokujícím a naprosto nečekaném kroku se Česká republika rozhodla rozloučit se s více než padesáti tisíci nepotřebnými objekty. Když se ale seznam objektů určených k prodeji objevil na veřejnosti, mnozí občané zůstali v němém úžasu. Mezi nabízenými položkami se totiž objevil nejen Pražský hrad, ale také zámek Hluboká, několik menších obcí a dokonce i post příštího premiéra!

Objekty na prodej: Od polí po památky

Podle Ministerstva financí se jedná o „racionální krok“ směrem k optimalizaci státního majetku. „Máme přebytek nemovitostí a objektů, které stát nepotřebuje a nevyužívá. Proč je tedy neprodat a nevydělat?“ řekl ministr financí.

Seznam objektů zahrnuje vše od malých chalup v Krušných horách, přes rozsáhlé lesy v Beskydech, až po hřbitovy a obecní úřady v nejmenších vesnicích. Ačkoliv někteří obyvatelé protestují, jiní už hledají výhodné nabídky na nemovitosti, o kterých ani netušili, že jsou k mání.

Pražský hrad: Neuvěřitelný omyl nebo geniální obchodní tah?

Největším překvapením ale byl Pražský hrad. Ano, čtete správně – symbol české státnosti, sídlo prezidenta a jedna z nejnavštěvovanějších památek v zemi, byl zahrnut do seznamu na prodej. Podle oficiálního vyjádření se jedná o administrativní chybu. „Nějaký úředník pravděpodobně jen omylem přidal Pražský hrad do seznamu,“ vysvětloval tiskový mluvčí vlády s lehkým úsměvem.

Nabídka století: Koupě prezidentské kanceláře

Ještě větší poprask vyvolala skutečnost, že v nabídce je i samotná prezidentská kancelář. Představte si to – můžete si koupit stůl, za kterým seděl T. G. Masaryk, a pořádat tam své vlastní schůzky. Cenu zatím úřady nespecifikovaly, ale spekuluje se o astronomických částkách.

„Proč si nekoupit kousek historie?“ ptá se ironicky známý český podnikatel, který už údajně o koupi uvažuje. „Je to jen další investice. A kdo by nechtěl být blíž k moci?“

Zámek Hluboká: Luxusní bydlení pro každého

Zámek Hluboká, jedna z nejkrásnějších staveb v České republice, se také objevil na seznamu. Očekává se, že zájemci budou muset sáhnout hluboko do kapsy. „Je to jako koupit si Disneyland, jen bez Mickey Mouse,“ komentuje to místní realitní agent.

Post příštího premiéra: Neodolatelná nabídka pro ambiciózní

Nejzvláštnější položkou v seznamu je ale bezesporu „Post příštího premiéra“. Podle dostupných informací se jedná o jakýsi experiment, kdy si občané mohou koupit možnost stát se příštím předsedou vlády. „Je to trošku zvláštní, ale v dnešní době už mě nic nepřekvapí,“ směje se politolog, který si přeje zůstat v anonymitě.

Konec, nebo nový začátek?

Jestli je tento výprodej začátkem konce českého státu, nebo jen novým podnikatelským tahem, ukáže až čas. Jedno je jisté – bude to zajímavé sledovat. A kdo ví, možná se jednoho dne probudíme a zjistíme, že jsme sousedé s novým majitelem Pražského hradu.

Jedna paní doporučuje také přečíst:

Praha se uchází o pořádání olympiády 2032: Vltavou budou plout šlapadla, českou kulturu představí Troška a Ortel

Richard Krejčo pod palbou kritiky: Pomáhá si umělou inteligencí?

Jsem starý, ale zatraceně bystrý, prohlásil Joe Biden, který vzpomíná na Napoleona


Jedna paní povídala:
Autentický, nezávislý, alternativní, neovlivnitelný, inovativní, moderní, transparentní, epistemologický, esoterický, parrhesiastický, heterodoxní, apodiktický, i synektický portál, který rozkrývá aktuální zprávy, kauzy, aféry a drby z české i zahraniční politiky, z kultury i sportu. Není aféra, která by byla pro ni tabu. Není téma, kterému by nerozuměla. Není kauza, do které by se bála strčit nos. Jedna paní je váš zaručený zdroj neověřených zpráv, kterým opravdu můžete věřit (ale nemusíte).

Aktuality z oblasti kultury a umění: