Piráti zase v akci: Boj proti Alkoholu! Aneb jak se heslo svobody změnilo na zákazy

V nečekaném zvratu se Piráti, kteří kdysi v bouřlivých vodách české politiky hlásali hesla o svobodě a otevřenosti, vydali na novou plavbu proti... prodeji alkoholu! Ano, čtete správně. Strana, která se proslavila voláním po legalizaci marihuany a volnosti na všech frontách, se nyní rozhodla, že alkohol je fuj. Je to jako kdyby Červená Karkulka zakázala nosit červené kabátky, protože jsou příliš vyzývavé.

Jak k tomu došlo?

Podle našich zdrojů se vše začalo na tajné schůzce, která proběhla v jednom z pražských hipsterských barů, kde se zástupci Pirátů rozhodli, že nadešel čas pro nový směr. "Marihuana je OK, ale alkohol? To je prostě zlo," prohlásil jeden z nejmenovaných členů, který se zřejmě zapomněl, že ještě před týdnem obhajoval svobodu a zodpovědnost. "Pojďme být upřímní, jak máme být v politice cool, když jsou všichni opilí? Je čas na změnu!"

A tak se zrodila nová kampaň, kterou vedou hlavně levicově orientovaní členové strany. Ano, právě ti, kteří ještě nedávno bojovali za to, aby mohl každý kouřit, co chce, a kdy chce. Nyní se rozhodli, že alkohol je mor, který musí být eradikován ze společnosti.

Co bude dál?

Spekulace běží na plné obrátky. Mnozí se ptají, co bude dalšího na pořadu dne. Bude Pirátská strana zakazovat kávu, protože kofein může vyvolávat závislost? Nebo snad čokoládu, protože cukr je nový tabák? Možná se brzy dočkáme i toho, že zakážou pirátské filmy, protože propagují nezákonné jednání!

"Náš cíl je jasný," řekl další z členů strany. "Chceme společnost, kde se lidé budou cítit svobodní, ale zodpovědní. A pokud to znamená zákaz alkoholu, tak ať. Alkohol jen podporuje konzumní chování a návykové vzorce." Někteří z nich přitom šibalsky mrkají, jako by si vzpomněli na své divoké studentské časy, kdy míchali rum s colou na kolejních párty.

Jak to vezmou voliči?

Reakce veřejnosti jsou zatím smíšené. Někteří fanoušci Pirátů se cítí zrazeni a zmatení, jiní jsou naopak nadšení z nového morálního kompasu strany. "Je to šokující, ale vlastně je to logické," říká jeden z nich. "Když už, tak už! Méně opic, více jógy!"

Nicméně, je tu i jistá dávka skepticismu. "To je jako kdyby se papež stal veganem," komentuje situaci jeden z politologů. "Piráti vždy byli známí svým volnomyšlenkářstvím. To, že teď jdou proti alkoholu, je jako zvednutý prostředníček jejich vlastní minulosti."

Co bude dál?

Jedno je jisté: Pirátská strana opět budí rozruch. Co bude následovat, to se teprve uvidí. Můžeme se jen těšit na další nečekané kroky této nevyzpytatelné posádky. A kdo ví, možná nakonec zakotví v přístavu plném čerstvých smoothie a bylinkových čajů, kde nebudou piráti, ale mniši s dredy a kérkami.

Tak či onak, bude to jízda, ať už s lahví vody nebo jiného čistě přírodního nápoje. Zůstaňte naladěni a nezapomeňte – svoboda chutná lépe, když máte na výběr mezi heřmánkem a mátou. Arrr!

Jedna paní doporučuje také přečíst:

Richard Krejčo pod palbou kritiky: Pomáhá si umělou inteligencí?

Praha se uchází o pořádání olympiády 2032: Vltavou budou plout šlapadla, českou kulturu představí Troška a Ortel

Lukáš Pavlásek šokuje! Napsal erotickou knihu pro děti – bouře odporu mezi odborníky!


Jedna paní povídala:
Autentický, nezávislý, alternativní, neovlivnitelný, inovativní, moderní, transparentní, epistemologický, esoterický, parrhesiastický, heterodoxní, apodiktický, i synektický portál, který rozkrývá aktuální zprávy, kauzy, aféry a drby z české i zahraniční politiky, z kultury i sportu. Není aféra, která by byla pro ni tabu. Není téma, kterému by nerozuměla. Není kauza, do které by se bála strčit nos. Jedna paní je váš zaručený zdroj neověřených zpráv, kterým opravdu můžete věřit (ale nemusíte).

Aktuality z oblasti kultury a umění: