Jsem starý, ale zatraceně bystrý, prohlásil Joe Biden, který vzpomíná na Napoleona

Včerejší večer se v politických kruzích nesl ve znamení smíchu a nevěřícných pohledů. Joe Biden, 46. prezident Spojených států amerických, který se rozhodl znovu kandidovat, opět dokázal, že jeho projevy na debatních pódiích jsou nezapomenutelné – doslova.

Během horké politické debaty v rámci své kampaně Biden nečekaně vyhrkl: "Jsem starý, ale zatraceně bystrý!" Publikum ocenilo tuto poznámku bouřlivým potleskem a smíchem, což však bylo jen začátkem celé komické situace.

Moderátor se rozhodl pokračovat v rozhovoru a položil prezidentovi otázku o jeho věku. Biden se zarazil a s úsměvem prohlásil: "Na svůj věk si nepamatuji. Ale vím, že jsem byl ještě mlád, když jsem se setkal s mým dobrým přítelem, Napoleonem z Francie. Skvělý chlapík, měli jsme spoustu dobrodružství!"

Při této zmínce publikum i ostatní kandidáti zůstali v šoku. "Myslíte Napoleona Bonaparteho?" zeptal se zmateně jeden z oponentů. Biden sebejistě přikývl: "Ano, přesně tak. Napoleon! Můj starý přítel. Měl jsem vždycky rád jeho klobouk. Jednou jsem si ho půjčil a... nebo to byl Abraham Lincoln? Už si nevzpomínám."

Následoval výbuch smíchu a potlesku, zatímco se Biden dál ponořoval do svého příběhu. "Rád bych se do Francie vrátil a Napoleona opět navštívil. Možná si dáme víno a vzpomínáme na staré časy, když jsme plánovali bitvy. Takové vzpomínky jsou k nezaplacení."

Celá situace vyvolala smršť komentářů na sociálních sítích. Mnozí diváci si lámali hlavu nad tím, zda Biden opravdu věří, že Napoleon je stále naživu, nebo zda šlo jen o neškodný vtip.

"Biden nás znovu překvapil," napsal jeden z uživatelů Twitteru. "Nevím, jestli si plete historii s hollywoodskými filmy, nebo je to prostě jen jeho způsob, jak nás rozesmát."

Jiní zase spekulovali o prezidentově zdravotním stavu. "Možná by měl Biden zvážit odpočinek místo kandidatury," navrhla známá politická analytička. "Setkání s Napoleonem v dnešní době by bylo opravdu zázrakem."

Joe Biden však nevypadá, že by ho kritika znepokojovala. Naopak, zdá se, že si užívá každou minutu své kampaně a jeho občasné "historické vsuvky" jen přidávají na jeho charismatu.

Jedno je jisté – pokud se Joe Biden znovu stane prezidentem, můžeme se těšit na další nečekané příběhy z jeho "dobrodružné" minulosti. A kdo ví, možná se jednoho dne opravdu setká s Napoleonem. Možná.

Partner článku:

Jedna paní doporučuje také přečíst:

Praha se uchází o pořádání olympiády 2032: Vltavou budou plout šlapadla, českou kulturu představí Troška a Ortel

Richard Krejčo pod palbou kritiky: Pomáhá si umělou inteligencí?


Jedna paní povídala:
Autentický, nezávislý, alternativní, neovlivnitelný, inovativní, moderní, transparentní, epistemologický, esoterický, parrhesiastický, heterodoxní, apodiktický, i synektický portál, který rozkrývá aktuální zprávy, kauzy, aféry a drby z české i zahraniční politiky, z kultury i sportu. Není aféra, která by byla pro ni tabu. Není téma, kterému by nerozuměla. Není kauza, do které by se bála strčit nos. Jedna paní je váš zaručený zdroj neověřených zpráv, kterým opravdu můžete věřit (ale nemusíte).

Aktuality z oblasti kultury a umění: