Colours of Ostrava: Fanoušci si stěžují na hluk!

Dolní oblast Vítkovice se opět rozzářila v rytmu hudby a barev, když se tam minulý víkend konal festival Colours of Ostrava. Letošní ročník byl nabitý hvězdnými jmény, od legendárních kapel jako The Cure a Arctic Monkeys až po nadějné mladé talenty. Festival si užilo mnoho tisíců fanoušků, kteří si užívali hudbu, tanec a pohodovou atmosféru.

Někteří návštěvníci si ale stěžovali na jednu věc: hluk. Ano, čtete správně - hluk! Fanoušci Colours of Ostrava jsou údajně zvyklí poslouchat interprety na nižší hlasitost a hluk na festivalu je prý pro ně šokující.

"Bylo to hrozné," stěžuje si paní Jana z Ostravy. "Nemohla jsem se ani bavit s kamarády, protože jsme se přes ten řev neslyšeli. A ten basový dunění - to mi bolelo až v uších!"

Další fanoušek, pan Josef z Havířova, s ní souhlasí. "Já jsem si vždycky myslel, že na festivaly se chodí za hudbou, ale tohle bylo spíš jako mučení," říká. "Měl jsem pocit, že mi praskne hlava."

Organizátoři festivalu se k těmto stížnostem zatím nevyjádřili. Je ale možné, že v příštích letech zváží snížení hlasitosti, aby se festival stal příjemnějším pro všechny návštěvníky.

A co vy? Co si myslíte o hluku na festivalech? Jste spíše pro tichou pohodu, nebo si raději užíváte pořádné bušení?

Jedna paní doporučuje také přečíst:

Richard Krejčo pod palbou kritiky: Pomáhá si umělou inteligencí?

Praha se uchází o pořádání olympiády 2032: Vltavou budou plout šlapadla, českou kulturu představí Troška a Ortel

Lukáš Pavlásek šokuje! Napsal erotickou knihu pro děti – bouře odporu mezi odborníky!


Jedna paní povídala:
Autentický, nezávislý, alternativní, neovlivnitelný, inovativní, moderní, transparentní, epistemologický, esoterický, parrhesiastický, heterodoxní, apodiktický, i synektický portál, který rozkrývá aktuální zprávy, kauzy, aféry a drby z české i zahraniční politiky, z kultury i sportu. Není aféra, která by byla pro ni tabu. Není téma, kterému by nerozuměla. Není kauza, do které by se bála strčit nos. Jedna paní je váš zaručený zdroj neověřených zpráv, kterým opravdu můžete věřit (ale nemusíte).

Aktuality z oblasti kultury a umění: