Britney Spears napsala knihu? Omyl! Je to náš František Kotleta alias Leoš Kyša!

 V kulturním světě se objevila zpráva, která by mohla otřást základy literárního světa. Známý český spisovatel Leoš Kyša, který je také proslulý svými knihami napsanými pod pseudonymem František Kotleta, se rozhodl vzít svůj talent do nečekaných vod. Představil světu nový román pod dalším pseudonymem: Britney Spears.

Ano, čtete správně. Britney Spears, popová princezna, která nám dala hity jako "Oops!... I Did It Again" a "Toxic", se najednou objevila na obálce krvavého sci-fi thrilleru. Nicméně, když čtenáři otevřeli knihu, očekávali možná nějaký přeslazený příběh plný růžových jednorožců a tanečních čísel, ale dostali tvrdou dávku postapokalyptického boje s upíry. A to vše s typickým Kotletovým humorem.

Když se o celé situaci dozvěděla skutečná Britney Spears, prý nevěděla, jestli se má smát nebo plakat. Jako velká fanynka knih Františka Kotlety si nemohla nevšimnout, že kniha pod jejím jménem postrádá jednu zásadní ingredienci – krev. "Já jsem čekala alespoň 50 litrů krve na prvních 20 stranách," postěžovala si zpěvačka na svém Instagramu. "A to nemluvím o tom, že hlavní hrdina ani jednou nezastřelil upíra z dvojité brokovnice!"

Leoš Kyša, zjevně pobavený celou situací, se rozhodl zůstat nad věcí. "Chtěl jsem jen vidět, jak daleko mohu zajít s literární mystifikací," řekl novinářům. "Nikdy jsem si nemyslel, že se Britney bude dožadovat více krve. Možná bychom měli spolu napsat další knihu – ona by přidala krvavé scény a já bych to obohatil o můj typický humor."

Literární kritici se mezitím předhánějí v hodnocení nového díla. Jedni ho považují za geniální krok, který ukazuje, jak daleko může autor zajít v hledání nových identit. Jiní tvrdí, že Kyša/Kotleta/Britney už překročil všechny myslitelné hranice.

Ať tak či onak, čtenáři se mohou těšit na další dávku nečekaných zvratů a zápletek. A kdo ví, možná se příště dočkáme knihy od Františka Kotlety alias Britney Spears s názvem "Oops!... I Did It Again: Vampires' Bloodbath".

Jedno je jisté: Leoš Kyša, ať už píše pod jakýmkoli jménem, nikdy nepřestane překvapovat. A svět literatury díky němu nikdy nebude stejný.

Jedna paní doporučuje také přečíst:

Richard Krejčo pod palbou kritiky: Pomáhá si umělou inteligencí?

Praha se uchází o pořádání olympiády 2032: Vltavou budou plout šlapadla, českou kulturu představí Troška a Ortel

Lukáš Pavlásek šokuje! Napsal erotickou knihu pro děti – bouře odporu mezi odborníky!


Jedna paní povídala:
Autentický, nezávislý, alternativní, neovlivnitelný, inovativní, moderní, transparentní, epistemologický, esoterický, parrhesiastický, heterodoxní, apodiktický, i synektický portál, který rozkrývá aktuální zprávy, kauzy, aféry a drby z české i zahraniční politiky, z kultury i sportu. Není aféra, která by byla pro ni tabu. Není téma, kterému by nerozuměla. Není kauza, do které by se bála strčit nos. Jedna paní je váš zaručený zdroj neověřených zpráv, kterým opravdu můžete věřit (ale nemusíte).

Aktuality z oblasti kultury a umění: